Tukholmalainen De Svenske-kuoro, jossa oli mukana entinen laitilalainen Atte Laine oli vieraillut Laitilassa. Laulu-Veikkojen kvartetti oli esiintynyt samassa konsertissa ja silloin oli sovittu uusikaupunkilaiskuoron vierailusta Tukholmassa.
Vapunpäivänä alkoi kuoron ja rouvien sekä soitinyhtyeen matka Turusta m/s Turellalla Tukholmaan. Laivalla kuoro lauloi äänittämiään merimieslauluja. Atte Laine liittyi kuoron mukaan Tukholmassa ja hänen opastuksellaan matka jatkui Södertäljeen. Siellä olivat vastassa Suomi-Seuran puheenjohtaja Jyrki Ijäs ja Tukholman Finlandia-talon toiminnanjohtaja Juhani Siira. Ensimmäinen esiintyminen muutettiin kauniin kevätsään ansiosta ulkoilmatapahtumaksi. Kuoro lauloi keskustan kävelykadulla kevätlauluja ja perinteistä mieskuoromusiikkia. Ohikulkijat pysähtyivät kuuntelemaan kuoron esitystä. Olipa eräs rouva polkenut pyörällään 6 km päästäkseen kuulemaan suomalaiskuoron laulua.
Södertälje on n. 90.000 asukkaan kaupunki. Suomalaisia on runsaat 12.000 heistä. Heistä 4000:lla on Ruotsin kansalaisoikeudet. Suomi-Seura ylläpitää yhteyksiä suomalaisiin. Seurassa on yli 2000 jäsentä. Toiminta on keskitetty viisi vuotta sitten hankittuun Finlandia-taloon Tukholmaan. Seura järjestää tansseja ja iltamia. Suurin merkitys lienee opintokerho- ja urheilutoiminnalla arvioi Juhani Siira. Hän on itse asunut Ruotsissa 19 vuotta.
Perjantaiaamuna suunnattiin linja-autojen nokat kohti Sigtunaa. Kaupunki sijaitsee Mälaren-järven rannalla tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Kartanlukija Matti Pihlaston ja auton kuljettaja Jorma Tervon yhteistyöllä päästiin vaivattomasti perille. Alunperin viidentoista minuutin pysähdyksestä muodostui tunnin mittainen miellyttävän leppoisa lepohetki. Sigtuna oli jo 1100-luvulla merkittävä kauppapaikka. Niihin aikoihin hävittivät karjalaiset ja virolaiset kaupungin, mutta nyt tehdyn vierailun jälkeen kaupunki jäi yhtä idylliseksi kuin se on ollut jo vuosisatoja. Kaupungin kadut ovat kapeita, talot vanhoja, huolella entisöityjä. Putiikit ja idylliset pihakahvilat kuuluvat kaupunkikuvaan. Aurinko paistoi ja ulkoilmassa nautittu kahvi ja munkit maistuivat matkalaisille.
Sigtunasta palattiin takaisin Tukholmaan seuraavaan esiintymispaikkaan Hässelbyn linnaan, jonka entinen käyttötarkoitus on muuttunut. Siellä toimii nykyisin pohjoismainen kulttuurikeskus. Linnassa pidettiin Laulu-Veikkojen ja isäntäkuoron pääkonsertti. Atte Laine kertoi, että ”De Svenske-kuorolla on jo 60 vuotta niskassaan, ja kuoro laulaa 30 miehen voimalla ja taidolla lauluja Beethovenista Bellmaniin”. Konsertissa esittivät molemmat kuorot omaa ohjelmistoaan. Lopuksi kuorot lauloivat yhteistyönä kevätlaulun ”Nu går sista visan” ja serenadin ”Kristallen din fina”. Pekka Harmovaara johti jälkimmäisen laulun. Konsertissa esiintyi myös Laulu-Veikkojen kvintetti: Antti Laakso – Pekka Harmovaara – Jukka Mattila – Raimo Rantanen – Pertti Virkkunen.
Vaikka kaikki isännät ja vieraat eivät toistensa puhetta ymmärtäneet, kului konsertin jälkeen vietetty ilta hyvän illallisen ja seurustelun sekä laulun merkeissä. Laulu-Veikot jätti isäntäkuorolle viirinsä ja kutsun vierailla Uudessakaupungissa. Puheessaan Laulu-Veikkojen puheenjohtaja Sakari Heiskanen sanoi, ettei hyvä ystävyys suinkaan aina edellytä kaiken puhutun täydellistä ymmärtämistä, vaan laulu ja musiikki ovat se osa elämää, joka yhdistää meitä kaikkia. Lähtiäislaulu linnan portailla jäi soinniltaan ja tunnelmaltaan pitkäksi aikaa monien mieleen.