Uudenkaupungin Laulu-Veikot header

KAIPAUS MERELLE 1985

Laulu-veikot julkaisi tämän äänitteen ensimmäisen kerran vuonna 1985 ja sitä myytiin tuolloin yli 3000 kpl. Koska kyseinen lp-levy on myyty loppuun jo vuosia sitten ja kysyntää on edelleenkin ollut, päätti kuoro julkaista sen myös cd-levynä. Kuoron kotikaupungilla on vanhat, kunniakkaat perinteet purjelaivakaudelta, jolloin lähes jokaisesta perheestä joku mies ansaitsi elantonsa maailman merillä uusikaupunkilaisella purjelaivalla, kokien monia vaaroja ja seikkailuja, mutta saaden itselleen myös unohtumattomia elämyksiä. Kaukana kotoaan moni meripoika aatosten siivin palasi iltatähden myötä takaisin kotikaupunkiinsa ja kertaili mielessään matkareittiään Uudenkaupungin kauniin saariston kautta Itämerelle ja sieltä Euroopan länsirannikon satamien kautta aina Atlannin tuolle puolen. Laulu-veikot on tällä levyllään halunnut laulujen muodossa tallentaa kuulijoille jotain myös tuon meripojan kokemuksista ja toivottavatkin tämän levyn kuuntelijalle ikimuistoista, musiikillista merimatkaa Suomen lounaisrannikolta Atlannin valtameren taakse ja takaisin.

 


 

USKO KEMPPI – 

LAULUNI SINULLE 1996

Tällä äänitteellään Laulu-Veikot halusivat muistaa ja kunnioittaa yhtä kuuluisimmista suomalaisista lauluntekijöistä, Usko Kemppiä, joka vietti osan parhaista nuoruusvuosistaan Uudessakaupungissa ja jota hän aina arvosti ja tuttavallisesti kutsui ”Kalakyläksi”. Levylle valittiin 17. laulua, osaksi suurelle yleisölle ennen tuntemattomia. Sovittajaksi saatiin Laulu-veikoille jo tutuksi tullut Pertti Puhakka. Alunperin asetettiin tavoitteeksi tehdä äänite kokonaan uusikaupunkilaisin voimin. Niinpä äänitys tehtiin sairaalan juhlasalissa, ja taustamusiikin soittajiksi tuli uusikaupunkilaisia muusikoita. Yhtyettä vahvistettiin kuitenkin muutamalla porilaisella ammattimuusikolla. Kuoro toivookin tämän äänitteen tuottavan kuulijalle miellyttävän musiikkituokion Usko Kempin loistavien sävellysten ja sanoitusten parissa.

 


 

 

Ensimmäisen levyn äänitys Viikaisten koululla 1985. ”Äänitys oli rankka urakka”, kertoi Pekka Harmovaara. ”Kaikki laulut laulettiin toinen toisensa jälkeen. Yhtye säesti samaan aikaan. Aamulla aloitettiin ja illalla lopetettiin”, muisteli Pekka.


 Äänitteitä voi ostaa kuoron laulajilta sekä Juhani Pietikäiseltä 0500 663 870. jussi.pietikainen@gmail.com.