Uudenkaupungin Laulu-Veikot header

Kun puheenjohtaja kajauttaa harjoituksissa sanan ”iltamat”, niin uneliaimmatkin havahtuvat heti. Se tarkoittaa, että harmaat aivosolut on laitettava sykkimään – iltamien ohjelmaa on ryhdyttävä miettimään. Tosin valitulla ohjelmaryhmällä on tietenkin suurin vastuu asiasta.

Lauluveikot ovat järjestäneet iltamia jo vuodesta 1976 lähtien. Parhaina vuosina iltamat on pidetty kahdesti. Ne ovat aina saavuttaneet yleisön suuren suosion. Uudenkaupungin Työväentalo on osoittautunut parhaaksi iltamien pitopaikaksi. Siellä on oiva näyttämö ja tarpeeksi tilaa yleisölle istua pöydissä. Koko salin etuosa on voitu varata tanssitilaksi. Myös buffetille on  talosta löytynyt oma erillinen tila.

Kaikki iltamajärjestelyt on pystytty hoitamaan kuoron omin voimin. Jopa sketsien naisrooleihinkin ovat löytyneet esittäjät kuoron riveistä. Myös tanssiorkesteriin on jo monena vuonna saatu soittajat oman kuoron jäsenistä.Johtajana on toiminut kuoron vakituinen säestäjä, muusikko Heikki Hietala. Ainoastaan buffetti on ollut kuoron rouvien hyvässä hoidossa.

Iltamat on aina järjestetty keväällä – maalis- huhtikuussa suljettuna tilaisuutena. Kuoron jäsenet ovat myyneet lippuja ystävilleen ja tuttavilleen. Ei ole tarvittu suuria ilmoituskampanjoita.

Kannattaa siis jo talvella ryhtyä kyselemään: ”Ei sul mittä tiatto iltamist ol”.