Uudenkaupungin Laulu-Veikot header

Onko kvartettitoimintaa harrastettu kuoron alkuaikoina, jää arvoitukseksi, sillä nykyisellä laulajapolvella ei ole selvää muistikuvaa. Myöskään historiankirjoissa ei mainintaa ole. Ensimmäisenä kvartettina pidetäänkin Samuli Hakkaraisen kokoamaa nelikkoa 60-luvun loppupuolella: Kauko Telen I-tenori, Antti Laakso II-tenori ja Lasse Lehtiniemi II-basso. Samuli itse lauloi I-bassoa. Kvartetti esiintyi 20-vuotiskonsertissa laulaen kolme laulua.

70-luvun alkuaikoina kvartettitoiminta sai uutta tuulta siipiensä alle, kun osa kuorolaisista intoutui suorittamaan Mieskuoroliiton perusmerkkiä eli ns. kukkomerkkiä. Ensimmäisessä vaiheessa perusmerkin suorittivat Sakari Heiskanen I-tenori ja Pertti Virkkunen II-tenori, jotka saivat perustamaansa kvartettiin I-bassoksi Berry Silvendoisen ja II-bassoksi Kalevi Hämäläisen.

Kvartetin kokoonpano muuttui myöhemmin, jolloin Kalevin tilalle tuli Erkki Luntamo ja Berryn tilalle Toivo Litmanen. Seuraavassa vaiheessa vielä Erkin paikan sai Pekka Harmovaara. Tämä kokoonpano esiintyikin pitkään, noin kaksikymmentä vuotta. Samoihin aikoihin toimi toinenkin kvartetti: Kauko Telen, Esko Leppäkoski II-tenori, Jukka Mattila I-basso ja Pauli Aaltonen II-basso.

Myöhemmin perus- ja taitomerkkisuoritusten ansiosta kvartettitoiminta vahvistui edelleen ja saatiin Hauenpojat, Karikukot, Laulusoutajat ja Ruotukaverit.

Hauenpojat- kvartetti

Karikukot

Laulusoutajat

VeikkoSet

Merkkien käyttöohjeet

Merkkisuoritukset