Uudenkaupungin Laulu-Veikot header

ONNEA, REHDIT LAULAJAT!

Kiitos kaikille noin 1200:lle kuulijalle, jotka olitte konsertissamme.

Hyvät Laulu-Veikot!

Parhaimmat Onnitteluni maineikkaan ja sympaattisen kuoronne 65-vuotissyntymäpäivän johdosta!

Antakaa laulun riemun kaikua juhlakonsertissanne „Lauluni Sinulle“ 03.11.2013.

Lämpimin terveisin teille kaikille,
Riitta
Impressaarijäsen vuodelta 2010

 

 

 

 

 

 


 

 

Vasemmalta: Jaakko Lindström, Pertti Mattila, Sippo Konttinen, Veikko Virkkunen, Seppo Rantanen, Esko Markkula, Jukka Mattila, Martti Vähätalo, Jouko Palmu, Kauko Kämäräinen, Eero Tättilä, Juhani Pietikäinen, Koitto Virtanen, Kyösti Kuronen, Matti Varjus, Raimo Rantanen, Pauli Aaltonen, Jarmo Saari, Tapio Ruusola, Jaakko Suominen, Pekka Harmovaara, Jorma Lassila, Eero Laakso, Tauno Lehtisalo, Ari Sinisalo, Jussa Merilahti, Aimo Kalenius, Miika Puukki, Raimo Kuusinen, Antti Valtonen, Esa Salminen, Aimo Hellsten, Osmi Tuominen, Ilkka Siivonen, Seppo Turjansalo, Eelis Ahtola, Jouni Polojärvi ja pianisti Heikki Hietala.

 


 

 

Pertti Mattila
Laulu-Veikkojen puheenjohtaja
I-tenori

Puheenjohtajan tervehdys!

Muutettuani Uuteenkaupunkiin 3.7.1975, olin ensimmäisenä maanantaina Pohitullin musiikkiluokan oven takana liittyäkseni Laulu-Veikkoihin. Harjoitukset alkoivat viikkoa myöhemmin, joten olin sinä syksynä ensimmäinen harjoituksiin tulija. Silloin alkoi Laulu-Veikkojen riveissä laulaminen, monenmoista se on antanut vuosien kuluessa, hyviä ystäviä, samanhenkisiä kavereita, kotimaan ja ulkmaanmatkoja.

Kilpailumatkojakin on tehty ja pärjättykin. Kotkan Meripäivillä tulimme toiseksi. Isänmaallinen musiikki kuuluu ohjelmistoon ja sotaveteraanit ovat Laulu-Veikkojen sydäntä lähellä. Hengellistä musiikkia on myös esitetty ja muutama konserttikin pidetty. Seurakunnan tilaisuuksissa olemme avustaneet pyydettäessä ja muulloinkin.

Kvartettitoimintaan olen osllistunut noin 10 vuotta, toiminta on ollut vireää ja esiintymisiä runsaasti. Kvartetissa laulaminen antaa harrastajlleen paljon. Toivottavasti toiminta jatkuu edelleen vireänä.Joka keväiset iltamat edustavat kuoron rennompaa toimintaa. Iltamat ovat lunastaneet paikkansa Uudenkaupungin tapahtumissa.

Kuoron nyt täyttäessä 65 vuotta onnittelen kuoroa ja toivotan vauhdikasta jatkoa seuraavalla 65:lle vuodelle.

Kiitos myös 38 vuodesta, jotka olen saanut laulaa Uudenkaupungin parhaassa mieskuorossa LAULU-VEIKOISSA

 


 

 

Laulu-Veikkojen taiteellinen johtaja
dir.mus Pekka Harmovaara 

Takaisin ”puikkoihin”

Juha Watt Vainion mainiossa laulussa salakuljettaja Laitinen toteaa, että aika entinen ei koskaan enää palaa. Näiden sanojen oletin toteen käyvän myöskin omalta kohdaltani kun vuonna 2002 luovutin Laulu-Veikkojen taiteellisen johtajuuden Ari Hirvoselle. Olin siihen mennessä johtanut kuoroa 29 vuotta ja katsoin, että olin oman osani tehnyt tuolla saralla, koska ikääkin oli kertynyt jo 62 vuotta ja nivelsairauteni oli tuolloin vaikeassa vaiheessa. En kuitenkan kokonaan jättänyt kuoroa vaan jatkoin mukana laulajana ja vahvistetun kvartetin johtajana ja laulajana.Vuosien mittaan tarvittiin allekirjoittanutta myöskin harjoittamaan kuorolle iltamaohjelmistoa ja johtamaan kuoroa muissakin esiintymisissä.  

    Kun Ari kuitenkin ilmoitti jättävänsä Laulu-Veikkojen johtamisen eikä aktiivisesta etsinnästä huolimatta kuorolle löytynyt uutta johtajaa ja 65v.- konsertti oli edessä, niin lupauduin tuon projektin vetämään. Esitin kuorolle, että konserttiohjelma olisi viihteellinen ja se valittaisiin edesmenneen hyvän ystäväni Pertti Puhakan sovittamista  kappaleista ja konsertista tehtäisiin tämän mainion sovittajan muistokonsertti. Näin päätettiin ja harjoitukset alettiin uudella innolla. Tärkeää oli myöskin se, että Pertti Puhakan poika Jari lupautui säestämään konserttia yhtyeensä kanssa ja kun vielä Anna Erikssonkin saatiin  mukaan, niin on ollut hyvin mielekästa ja motivoitunutta harjoituttaa kuoroa tähän konserttiin.

     Olen tehnyt äänitteet eri äänien stemmoille ja niiden kuuntelu on jouduttanut kuoron harjoituksia, joten nyt olemme erittäin hyvin valmistautuneina konserttiimme. Myöskin uusia, nuorempia laulajia olemme saaneet kuoroon mukaan ja tämä luo uskoa kuoromme tulevaisuuteen sillä kuoron keski-ikä on vuosian saatossa aina vain noussut, tämä on valitettava trendi mieskuorojen osalta koko maassa. Laulajien ikääntyminen luo haasteita kuoron sointiin, mutta stemmojen hyvällä opettelulla ja äänen muodostamiseen panostamalla olemme kuitenkin saavuttaneet omasta mielestäni varsin hyvän kuorosoinnin.

     Uskon, että jälleen kerran Laulu-Veikot pystyvät tuottamaan kuulijoilleen miellyttäviä musiikkielämyksiä. Toivotan omasta puolestani kaikki tervetulleiksi konserttiin.

 


 

 

Hallituksen jäsenet vasemmalta: Jouko Palmu, taiteellinen johtaja dir.mus. Pekka Harmovaara, Matti varjus, puheenjohtaja Pertti Mattila, Seppo Rantanen, Eero Tättilä, Jussi Merilahti, Kyösti Kuronen, Seppo Turjansalo ja Aimo Hellsten.

 


 

 

VeikkoSet vasemmalta: Heikki Hietala, Seppo Rurjansalo, Raimo Rantanen, Tapio Ruusola, Matti Varjus, Martti Vähätalo, Pekka Harmovaara, Pertti Mattila, Esko Markkula ja Veikko Virkkunen.